Quins són els símptomes dels trastorns gastrointestinals?

Els trastorns gastrointestinals poden tenir una gran varietat de símptomes depenent del tipus de trastorn i la seva gravetat. Algunes de les manifestacions més comunes dels trastorns gastrointestinals inclouen:

 1. Dolor abdominal: el dolor abdominal pot ser una sensació de molèstia, punxada, calambre, o rampa a l’estómac o als costats.
 2. Alteracions de les deposicions: les persones amb trastorns gastrointestinals poden experimentar alteracions en la freqüència o la consistència de les seves deposicions, com ara diarrea, estrenyiment o alternança entre els dos.
 3. Reflux gastroesofàgic: és una sensació de cremor o acidesa a la part superior de l’estómac, que pot estendre’s fins a la gola.
 4. Nàusees i vòmits: aquests símptomes poden ser provocats per una gran varietat de factors, com ara trastorns alimentaris, infeccions virals o bacterianes, efectes secundaris de medicaments o problemes en el tracte gastrointestinal.
 5. Pèrdua de pes involuntària: si una persona experimenta una pèrdua de pes significativa sense haver canviat la seva dieta o els seus hàbits d’exercici, això pot ser un signe de trastorn gastrointestinal.
 6. Gas i inflor: el gas i la infloració abdominal poden ser símptomes de trastorns gastrointestinals, com ara síndrome del còlon irritable.
 7. Dificultats per tragar: si una persona té dificultats per tragar, això pot ser un signe de problemes en el seu esòfag.
 8. Sang en les deposicions: si una persona observa sang en les seves deposicions, això pot ser un signe de problemes en el seu tracte gastrointestinal, com ara úlceres, diverticulitis o càncer colorrectal.

Si experimenta algun d’aquests símptomes, és important buscar atenció mèdica immediata per determinar la causa dels seus símptomes i rebre el tractament adequat.

Altres símptomes que també poden ser indicatius de trastorns gastrointestinals inclouen:

 1. Sensació de plenitud o sacietat ràpida: aquest símptoma pot ser un signe de problemes digestius, com ara dispepsia o gastroparesi.
 2. Incontinència fecal o urinària: la incapacitat de controlar les deposicions o l’orina pot ser un signe de problemes neurològics o rectals.
 3. Dolor rectal o anal: aquest símptoma pot ser un signe de problemes rectals, com ara hemorroides o fissures.
 4. Sensació de debilitat general: si una persona experimenta una sensació de debilitat o malaltia general, això pot ser un signe de trastorns gastrointestinals greus, com ara pancreatitis o hepatitis.
 5. Anèmia: si una persona té una deficiència de ferro o altres nutrients essencials, això pot provocar anèmia, que pot ser un signe de problemes en el tracte gastrointestinal.
 6. Ictèria: la icterícia és una coloració groguenca de la pell i els ulls que pot ser un signe de problemes hepàtics o bil·liars.

En resum, els símptomes dels trastorns gastrointestinals poden variar segons la causa subjacent i la gravetat del trastorn. Si experimenta qualsevol d’aquests símptomes, és important buscar atenció mèdica per determinar la causa dels seus símptomes i rebre el tractament adequat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *