Quins són els símptomes evidents de la gastritis

Els símptomes de la gastritis poden variar segons el tipus de gastritis i la seva gravetat, però alguns dels símptomes més comuns són:

  1. Dolor abdominal: el dolor pot ser constant o intermitent i localitzar-se a la part superior de l’abdomen. El dolor pot ser lleu o intens i pot augmentar després de menjar o beure.
  2. Nàusees i vòmits: molts pacients amb gastritis experimenten nàusees i, en casos més greus, vòmits.
  3. Sensació de plenitud: els pacients amb gastritis poden experimentar una sensació de plenitud després de menjar, així com una pèrdua d’apetit.
  4. Reflux àcid: la gastritis pot provocar reflux àcid, que pot causar molèsties a la gola i la boca, així com acidesa estomacal.
  5. Distensió abdominal: la inflamació de la mucosa gàstrica pot provocar una distensió abdominal, que pot ser incòmoda o dolorosa.
  6. Sensació de malestar general: la gastritis pot provocar una sensació de malestar general, cansament, debilitat i pèrdua de pes.

És important tenir en compte que no totes les persones amb gastritis experimenten els mateixos símptomes, i que alguns pacients amb gastritis no presenten cap símptoma en absolut. Si es presenten símptomes de gastritis, és important buscar atenció mèdica immediatament per determinar la causa subjacent i iniciar el tractament adequat.

En alguns casos, la gastritis pot provocar complicacions, com ara:

  1. Úlceres gàstriques o duodenals: la inflamació de la mucosa gàstrica pot provocar la formació d’úlceres gàstriques o duodenals, que poden ser doloroses i provocar sangrats.
  2. Anèmia: la gastritis crònica pot provocar una anèmia per deficiència de ferro, que es produeix quan l’estómac no pot absorir suficient ferro.
  3. Gastritis atròfica: la gastritis crònica pot provocar la pèrdua de cèl·lules glandulars de l’estómac, que produeixen àcid i enzims digestius. Això pot provocar una inflamació crònica i una disminució de la funció digestiva.
  4. Càncer gàstric: la gastritis crònica, especialment la gastritis atròfica, pot augmentar el risc de desenvolupar càncer gàstric.

Per tant, és important buscar atenció mèdica immediatament si es presenten símptomes de gastritis per evitar complicacions a llarg termini. El tractament depèn de la causa subjacent de la gastritis i pot incloure medicaments per reduir l’acidesa gàstrica, antibiòtics per tractar la infecció per H. pylori o canvis en el mode de vida com ara una dieta adequada i l’eliminació dels factors que provoquen la inflamació de la mucosa gàstrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *