Símptomes de gastritis aguda

La gastritis aguda és una inflamació aguda de la mucosa gàstrica que pot ser causada per diversos factors, com ara infeccions, estrès, consum excessiu d’alcohol o ús prolongat d’antiinflamatoris no esteroïdals (AINEs). Els símptomes de la gastritis aguda poden incloure:

 1. Dolor abdominal: el dolor abdominal és un símptoma comú de la gastritis aguda i pot ser un dolor de molèstia, calambres o punxades.
 2. Nàusees i vòmits: aquests símptomes són comuns en la gastritis aguda i poden ser provocats per l’acumulació de gasos i àcid en l’estómac.
 3. Sensació de plenitud o sacietat ràpida: les persones amb gastritis aguda poden sentir-se plenes ràpidament després de menjar petites quantitats de menjar.
 4. Pèrdua d’apetit: la gastritis aguda pot provocar una disminució de l’apetit i una sensació de nàusea que fa que la persona no vulgui menjar.
 5. Mal de cap: algunes persones amb gastritis aguda poden experimentar mal de cap o marejos.
 6. Fècies negres o vòmits amb sang: en casos més greus, la gastritis aguda pot provocar sangrat gastrointestinal, que es manifesta com a fècies negres o vòmits amb sang.
 7. Febrícula: en alguns casos, la gastritis aguda pot provocar una lleugera febre.

En general, els símptomes de la gastritis aguda són similars als d’altres trastorns gastrointestinals, com ara la indigestió. Si experimenta algun d’aquests símptomes, és important buscar atenció mèdica per determinar la causa dels seus símptomes i rebre el tractament adequat.

El tractament per a la gastritis aguda depèn de la causa subjacent del trastorn. Si la gastritis aguda és causada per una infecció bacteriana, com ara la infecció per Helicobacter pylori, el tractament pot incloure una combinació d’antibiòtics i inhibidors de la bomba de protons (IBP). Si la gastritis aguda és causada per ús excessiu d’antiinflamatoris no esteroïdals (AINEs), el tractament pot incloure la reducció de la dosi d’AINEs o el canvi a altres medicaments.

Algunes mesures que poden ajudar a alleujar els símptomes de la gastritis aguda inclouen:

 1. Evitar aliments que puguin irritar la mucosa gàstrica, com ara aliments picants o àcids.
 2. Evitar el consum d’alcohol i tabac.
 3. Consumir menjar en petites quantitats i amb freqüència.
 4. Descansar i evitar l’estrès excessiu.
 5. Utilitzar medicaments per alleujar el dolor i la inflamació, com ara antiàcids o inhibidors de la bomba de protons.

En general, la gastritis aguda és un trastorn que es pot tractar amb èxit amb un diagnòstic i tractament precoç. Si experimenta algun d’aquests símptomes, és important buscar atenció mèdica per determinar la causa dels seus símptomes i rebre el tractament adequat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *